تاریخ آذربایجان مبتنی بر حقایق انکارناپذیر است / آتیلا حاجی زاده

ساخت وبلاگ

تاریخ آذربایجان مبتنی بر حقایق انکارناپذیر است / آتیلا حاجی زاده

 

 

روزنامه همشهری

94.9.15

مصاحبه با دکتر ملک زاده دیلمقانی

یاسین حاجی زاده خبرنگار همشهری

 

تاریخ، علم مطالعه رفتار بشر طی قرون و اعصار گذشته است. مطالعه تاریخ ما را از تکرار تجربه‌های تلخ برحذر می‌دارد و راه پیشرفت و تعالی را برای واحدهای اجتماعی که امروزه ملت نامیده می‌شود، هموار می‌سازد. به عبارت دیگر گذشته چراغ راه آینده است.

 به گزارش همشهری، مطالعه تاریخ در آذربایجان از پیدایش آثار انسانی در منطقه شروع می‌شود و تا دوره معاصر ادامه دارد. البته هیچ برتری‌ای بین تاریخ معاصر و قدیم وجود ندارد ولی تاریخ در دوره معاصر به سبب وجود فاکتورهای بسیار نسبت به قدیم پیچیده تر است.

قسمتی از بررسی تاریخ ما برمی گردد به مطالعه مونوگرافی شهرها، روستاها و محله‌ها که امید است با بررسی اسناد و مدارک قدیمی و کتب تاریخی، گذشته‌ها هرچه بیشتر مشخص تر شود. دکتر «توحید ملک زاده» تاریخ پژوه در این باره بیشتر توضیح می‌دهد.

 

تاریخی مستند بر حقایق

 

وی در پاسخ به این که آیا ممکن است مستندات تاریخی غیرحقیقی باشند، گفت: تاریخ آذربایجان غربی از هزاران سال قبل شروع می‌شود. آثار انسان‌های عصر حجر نشان دهنده فعالیت این انسان‌ها در این منطقه است. درباره تاریخ آذربایجان، تاریخ سازی انجام نگرفته است. بلکه کاملا حقیقی و مبتنی بر مستندات تاریخی انکارناپذیر است. مستندات تاریخی در مورد اورارتوها، مانناها، مادها، ساکاها یا ایشگوزها به قدری زیاد است که هرگونه بیراهه رفتن در مورد این دولت‌ها و اقوام را غیرممکن می‌سازد.

این تاریخ پژوه ادامه داد: جام زرین حسنلو مربوط به 3 هزار سال پیش مربوط به ترکان ماننا بوده و آثار انسان‌های باستان در ارومیه در «غار تام تاما» دیده می‌شود.

استخوان‌های مکشوفه از این غار نشان می‌دهد که انسان‌های نئاندرتال در این غار ساکن بودند. تپه‌های موجود در سلماس و ارومیه و سولدوز حاکی است انسان‌های باستان از 10 هزار سال قبل در روستاهای آذربایجان می‌زیستند.

 

تاریخ نگاری جوان

 

ملک زاده افزود: توپونیم ها، اتنونیم‌ها و هیدرونیم‌ها همه و همه با استفاده از سیستم ترکی قابل بررسی و مطالعه است.

وی با بیان این که تاریخ نگاری آذربایجان در اوایل جوانی بوده و محققانی لازم است تا نقاط کور و مبهم تاریخ آذربایجان را روشن کنند و مشعلی برای کارهای آینده برافروزند گفت: آذربایجان غربی در تاریخ کل آذربایجان مطالعه شده و رحیم رئیس نیا و دکتر زهتابی از تاریخدانان بارزی هستند که در این باره تحقیق و پژوهش کرده اند.

 

فواید پژوهش در تاریخ

 

این تاریخ پژوه در پاسخ به این که مطالعات تاریخی در چه زمینه‌هایی می‌تواند مفید باشد؟ اظهار کرد: برای مطالعات مردم شناسی، زبان‌شناسی، مطالعات هنر، فولکلور و ادبیات. بسیاری از مطالعات مردم شناسی باستان از اسناد و مدارکی است که مورخان پیدا می‌کنند. در حوزه زبانشناسی نیز بسیاری از واژگان به‌جای مانده در اسناد همچون میراثی گرانبها بازتابی است از زبان انسان‌های باستان. امروزه در حوزه هنر و موسیقی نیز تاریخ نگاران به کمک متخصصان موسیقی آمده و نت‌های قدیمی موسیقیدانانی چون صفی الدین اورموی را احیا می‌کنند.

این صفحه را به اشتراک بگذارید
موضوعات مرتبط: تاریخـــــی ، اجتماعی درسی به قیمت گذاف/...
ما را در سایت درسی به قیمت گذاف/ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : viqar بازدید : 76 تاريخ : سه شنبه 13 تير 1396 ساعت: 16:14